رئیس مهندسی فرآورش و گسترش مناطق نفتخیز جنوب: طراحی افق ۵ ساله برای تجهیز چاهها در جهت استمرار و افزایش تولید

به گزارش خبرصنعتی به نقل از روابط عمومی شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، بابک مریدی، رئیس مهندسی فرآورش و گسترش مدیریت امور فنی_ مهندسی نفت با حضور در جمع خبرنگاران به تشریح اقدامات صورت گرفته در واحدهای عملیاتی واحد فراورش پرداخت و اظهار کرد: با توجه به اینکه برخی مخازن در نیمه دوم عمر خود به سر میبرند و بازیافت ثانویه آنها در دست پیگیری است، استفاده از سیستمهای فرازآوری مصنوعی به عنوان راهکاری مهندسی در مرحله اجرا قرار گرفت.
به گفته رئیس مهندسی فرآورش و گسترش شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب، میادین گچساران، بیبی حکیمه، آغاجاری و منصور آباد مجهز به سیستم فرازآوری با گاز هستند؛ فاز نخست این طرح در میادین پارسی و پرنج با مجموع ۱۰.۵ “ه ب ر” استمرار و ۶.۵ ” ه ب ر” افزایش تولید انجام شده است و فاز دوم آن نیز در مرحله طراحی قرار دارد.
مریدی افزود: مراحل مطالعاتی احداث رینگ فرازآوری با گاز در میادین قلعهنار، مارون بنگستان و پازنان در حال انجام است به موازات این امر در مناطقی که فرازآوری با گاز انجام نشده و یا صرفه اقتصادی نداشت، نصب تلمبههای درون چاهی تحت پیگیری قرار گرفت و تاکنون حدود ۷۰ حلقه چاه کم فشار به این تجهیز مجهز شدند که حدود ۵۹ ” ه ب ر ” افزایش تولید متأثر از این رخداد شد.
وی ادامه داد: در میادین اهواز آسماری، اهواز بنگستان، منصوری بنگستان، آب تیمور و مسجد سلیمان انواع تلمبههای درون چاهی از نوع SRP، ESP و PCP نصب شدند. رئیس مهندسی فرآورش و گسترش شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب از برنامهریزی ۵ ساله برای تجهیز ۱۸۳ چاه با تلمبههای درون چاهی خبرداد و گفت: این اقدام ۱۲۶ ” ه ب ر” استمرار تولید و ۷۸ ” ه ب ر” افزایش تولید را در پی خواهد داشت.
گفتنی است، اداره مهندسی فرآورش و گسترش وظیفه برنامهریزی، کنترل، نظارت و پیگیری کلیه فعالیتهای مرتبط با سیستم های فراورشی، فرازآوری مصنوعی، تزریق گاز، نمکزدایی و تصفیه پساب را در فرایند تولید نفت و گاز بر عهده دارد.