نگاه سرمایه‌گذارانه به زیرساخت‌های انرژی و انتقال نیرو در مناطق نفت‌خیز جنوب

در پنل تخصصی «فرصت‌های سرمایه‌گذاری برای تولید و انتقال نیرو، خطوط لوله و مخازن» که در جریان رویداد تحول در سرمایه‌گذاری و توسعه در بالادست نفت و گاز ایران برگزار شد، مدیر مهندسی و ساختمان شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب با تشریح دو محور کلیدی، نقشه راهی برای جذب سرمایه در حوزه زیرساخت‌های انرژی و انتقال ترسیم کرد.

به گزارش خبرصنعتی به نقل از روابط عمومی شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب؛ منصور نصاری‌پور با تبیین اولویت‌های سرمایه‌گذاری در دو حوزه تأمین انرژی و توسعه شبکه انتقال نفتا و گازمایع گفت: ایجاد دو هاب انرژی الکتریکی در شرق و غرب رودخانه کارون در دستور کار قرار گرفته که برای تحقق آن سرمایه‌گذاری ۷۰۰ میلیون یورویی در بازه زمانی چهار ساله پیش‌بینی شده است.

وی با اشاره به نیاز شرکت به ۴۰۰ مگاوات برق برای پوشش کامل واحدهای فرآیندی گفت: این میزان از طریق ساخت دو واحد ۱۵۰ مگاواتی و دو واحد ۵۰ مگاواتی تأمین خواهد شد. برای انتقال برق نیز احداث ۱۸۰ کیلومتر خط ۱۳۲ کیلوولت و ۶۰ کیلومتر خط ۲۳۰ کیلوولت پیش‌بینی شده است.

نصاری‌پور با تأکید بر ضرورت جذاب‌سازی بسته‌های سرمایه‌گذاری تصریح کرد: تجربه قطعی‌های برق در تابستان گذشته که موجب توقف بخشی از تولید نفت و گاز شد، نشان داد که دستیابی سریع به انرژی پایدار نه‌تنها راه‌حل رفع ناترازی است، بلکه به تثبیت تولید نیز کمک خواهد کرد.

زیرساخت‌های انتقال مایعات گازی، حلقه‌ای کلیدی در زنجیره ارزش

مهندس نصاری پور در بخش دوم سخنان خود به ظرفیت‌های سرمایه‌گذاری در شبکه انتقال و ذخیره‌سازی نفتا و گاز مایع پرداخت و گفت: احداث تاسیسات جدید برای انتقال و صادرات مایعات ، ساخت مخازن ذخیره‌سازی محصولات پالایشگاهی خامی مارون، و توسعه وجایگزینی خطوط لوله شامل احداث خط نفتا از کارخانه گاز و گازمایع ۹۰۰ به پتروشیمی بوعلی و همچنین خط ۱۲ اینچی گاز مایع از کارخانه‌های‌ ان.جی.ال ۴۰۰ و تحویل آن در کارخانه ان‌.جی‌.ال۸۰۰ از جمله این طرح‌هاست.

مدیر مهندسی و ساختمان شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب تأکید کرد: این اقدامات در صورت تحقق، می‌توانند به ارتقای پایداری تولید، تسهیل در فرآیند صادرات و ذخیره‌سازی بهینه محصولات کمک کنند.

https://khabarsanati.ir/19240کپی شد!