تسریع در جمعآوری گازهای مشعل غرب و شرق کارون با هدف تأمین پایدار خوراک پتروشیمی ها

به گزارش خبرصنعتی؛ حمیدرضا بورد در نشست خبری در حاشیه بیستو نهمین نمایشگاه نفت، گاز، پالایش و پتروشیمی در پاسخ به پرسش مبنی بر اینکه چه اقدام ها و برنامههای مشخصی برای تسریع و تکمیل پروژههای مرتبط با جمعآوری گازهای همراه در مناطق غرب و شرق کارون و اثرگذاری آن بر تأمین خوراک پتروشیمی ها انجام شده، گفت: این موضوع از مسئولیتهای مهم شرکت ملی نفت ایران است و پروژههای گستردهای در مناطق غرب کارون، شرق کارون و عسلویه در حال اجراست.
بورد افزود: بهطور مشخص، در منطقه غرب کشور، بهویژه غرب کارون، پروژه بزرگی در دست اقدام است که بخشی آن تا یک ماه آینده به بهرهبرداری میرسد. با راهاندازی این واحد، حجم قابل توجهی از گازهای همراه که پیش از این در مشعلها میسوخت، جمعآوری خواهد شد.
وی ادامه داد: در این راستا، سه پروژه موسوم به ۲۰۲۰ نیز در غرب کشور در حال پیگیری است. اخیراً دستورهای مؤثری از سوی مقام های مسئول صادر شده و تصمیمات مهمی اتخاذ شده است. همچنین، بهزودی با حضور یکی از مقامات عالیرتبه کشور، شاهد افتتاح رسمی یک مجموعه مهم بهرهبرداری خواهیم بود که هماکنون در مرحله راهاندازی قرار دارد.
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با اشاره به پروژههای شرق کارون نیز گفت: دو تا سه پروژه بزرگ در شرق کشور در حال اجراست که پیشرفت مناسبی داشتهاند. همچنین، پروژهای در زمینه فروش گازهای مازاد به پتروشیمیها نیز در حال انجام است.
وی با اشاره به یک مصوبه مهم در این حوزه گفت: مصوبهای کمنظیر برای فروش گازهای زیرزمینی با قیمت پایه صفر تصویب شده است. این اقدام میتواند زمینه حضور جدیتر بخش خصوصی در طرحهای جمعآوری گاز را فراهم کند. گزارشی نیز در این زمینه به رئیسجمهور ارائه شده و در صورت تصویب نهایی در شورای عالی، شاهد تحرک چشمگیری در این حوزه خواهیم بود.
بورد افزود: در صورت تحقق این پروژهها، روزانه حدود چهار تا پنج میلیون مترمکعب گاز به ظرفیت کشور افزوده خواهد شد و حتی ممکن است این عدد بیش از پنج میلیون مترمکعب هم باشد. طبق برنامهریزیها، بهرهبرداری از این طرحها از اواخر اردیبهشت یا اوایل خرداد آغاز خواهد شد.
رکوردشکنی تولید گاز با وجود سرمای شدید پارسال
معاون وزیر نفت از افزایش بیش از ۱۵۰ هزار بشکهای تولید نفت در سال ۱۴۰۳ خبر داد و افزود: برای امسال، افزایش تولید تا سقف ۲۵۰ هزار بشکه در روز هدفگذاری شده است که برای تحقق آن به تجهیزات تخصصی ازجمله دکلهای خشکی و دریایی نیاز داریم.
بورد با بیان اینکه مدیریت سرمایهگذاری شرکت ملی نفت ایران، تصمیمهای قوی و منحصربهفردی اتخاذ کرده است، تصریح کرد: به بخش خصوصی سفارش دادهایم تا در قالب قراردادهای بلندمدت ۵ ساله با پیشپرداخت مناسب، دکل وارد کشور کند. برای تأمین این بخش، بیش از ۱.۵ میلیارد دلار سرمایهگذاری نیاز است و از بخش خصوصی دعوت میکنیم به این فرآیند بپیوندد.
وی با اشاره به عملکرد زمستان پارسال برای تأمین گاز گفت: با وجود سرمای شدید، ۱۴ بار رکورد تولید گاز شکسته شد و تولید روزانه گاز به یک میلیارد و ۱۰۶ میلیون مترمکعب رسید. البته، تأکید میکنیم افزایش تولید نباید مانع مصرف بهینه ازسوی مردم شود.
امضای چند قرارداد مهم نفتی؛ فردا
مدیرعامل شرکت ملی نفت ایران با تأکید بر اینکه توسعه در کنار تولید بهطور جدی دنبال میشود و فردا چند قرارداد مهم در این زمینه امضا میشود، تصریح کرد: اگر سرمایههای داخلی به سمت صنعت نفت هدایت شوند، سایر بخشهای اقتصادی نیز فعال میشوند و تحقق رشد ۸ درصدی پیشبینیشده در برنامه هفتم توسعه دور از دسترس نخواهد بود.
بورد در تشریح آخرین وضع میدان ابوذر با اشاره اینکه این میدان که بهتازگی دچار مشکلات فنی شده بود، اکنون در حال تولید است و بهزودی سرمایهگذاریهای جدیدی در آن آغاز میشود، افزود: برای پیشگیری از آسیب دوباره، تولید فعلی بهصورت کنترلشده انجام میشود.
وی درباره وضع بدهیهای بابک زنجانی تصریح کرد: اموال وی، طبق احکام قضایی، تحت نظارت قرار دارد و نهادهای مسئول، ازجمله بانک مرکزی و قوه قضاییه، در حال پیگیری وصول مطالبات هستند. هرگونه اقدام جدید نیز پس از حصول نتیجه، اطلاعرسانی میشود.
تأثیر تحریمها و مقابله با آن در حوزه صادرات انرژی
معاون وزیر نفت درباره تأثیر تحریمها بر صادرات نفت، به اقدامهای این شرکت برای خنثیسازی تحریمها اشاره کرد و گفت: گرچه تحریمها سختگیرانهتر شده است، وزارت نفت با طراحی روشهای نوین حملونقل و توسعه مسیرهای دریایی جایگزین، تلاش کرده است صادرات را پایدار نگه دارد.
بورد درباره صادرات الپیجی اظهار کرد: مشتریان زیادی برای الپیجی وجود دارد اما محصول به اندازه کافی موجود نیست.
وی تأکید کرد: سه محور کلیدی در مسیر افزایش تولید مدنظر است؛ ظرفیت تولید، تولید محققشده و تولید هدفگذاریشده. برنامهریزی بر اساس نزدیکی این اعداد انجام میشود تا با رعایت واقعگرایی، زمینه تحقق اهداف مهیا شود.