سرپرست بازرسی فنی و خوردگی فلزات اروندان:

افزایش ظرفیت تولید در آزادگان جنوبی با اجرای عملیات هات‌تپ

سرپرست بازرسی فنی و خوردگی فلزات شرکت نفت و گاز اروندان گفت: با غلبه بر چالش‌های فنی و طی عملیات پیچیده جوشکاری حین سرویس و ایجاد انشعابات (هات تپ) بر روی خطوط لوله چاه‌های نمکی، افزایش ظرفیت تولید در آزادگان جنوبی محقق شد.

به گزارش خبرصنعتی به نقل از روابط عمومی شرکت نفت و گاز اروندان، ایمان اعتماد سرپرست بازرسی فنی و خوردگی فلزات شرکت نفت و گاز اروندان درخصوص چندین عملیات هات‌تپ در‌ تاسیسات گاسپ شمالی اظهار داشت:
پیرو تکلیف شرکت ملی نفت ایران مبنی بر افزایش تولید به صورت ضربتی، جلسات کارشناسی به راهبری مدیریت ارشد شرکت برگزار و راهکارهای عملیاتی تبیین گردید.

وی عنوان کرد: یکی از مهم‌ترین چالش‌های پیش رو جهت افزایش تولید آزادگان جنوبی، کمبود ظرفیت فرآورشی است که جهت رفع این مشکل، تصمیم بر آن شد تا با ایجاد انشعابات از چاه‌های نمکی، امکان انتقال نفت نمکی به تاسیسات غرب کارون و آزادگان شمالی فراهم شده و ظرفیت تولید را افزایش دهیم.

اعتماد با تاکید بر اهمیت عملیات‌های پیچیده در این پروژه، افزود: برای جلوگیری از توقف تولید و افزایش سرعت عملیات، از روش‌های جوشکاری حین سرویس و عملیات هات‌تپ استفاده شد. این روش‌ها به ما امکان می‌دهند تا بدون توقف تولید، انشعابات مورد نیاز را ایجاد کرده و در فازهای مختلف، به افزایش تولید دست یابیم.

وی در ادامه به تشریح فنی عملیات هات‌تپ پرداخت و گفت: در این عملیات، بدون توقف جریان سیال، بر روی چندین خط لوله انتقال، غلاف‌ تقویتی و انشعاب مورد نیاز جوشکاری و در ادامه عملیات سوراخکاری انجام می گردد. این عملیات به دلیل حساسیت بالا و احتمال بروز خطرات ناشی از فشار و دمای بالای حین جوشکاری، نیازمند رعایت دقیق استانداردها و استفاده از تجهیزات تخصصی است.

سرپرست بازرسی فنی و خودرگی فلزات شرکت نفت و گاز اروندان رعایت الزامات استانداردی را یکی از اولویت‌های اصلی شرکت در اجرای این پروژه دانست و افزود: باید به موازات افزایش تولید، به تعمیر و نگهداری تاسیسات و خطوط لوله نیز توجه ویژه داشته باشیم تا از بروز اختلال در تولید پایدار جلوگیری شود.

اعتماد در پایان به اهمیت حفاظت از خوردگی فلزات اشاره کرد و گفت: خوردگی یکی از مهمترین عوامل تخریب تاسیسات نفتی است. به همین دلیل، جهت کنترل نرخ خوردگی و افزایش عمر مفید تجهیزات، علاوه بر استفاده از آلیاژها و پوشش های مقاوم در برابر خوردگی، تزریق انواع بازدارنده‌، پایش و نگهداری سامانه های حفاظت کاتدی و ارزیابی پوشش در کنار بازرسی‌های دوره‌ای از تجهیزات در دستور کار قرار دارد.

https://khabarsanati.ir/14712کپی شد!
 

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *