ارائه نیازمندی‌های فناوری و ظرفیت‌های تولید بار اول مناطق نفت‌خیز جنوب در همایش پتروتک

در دومین روز از همایش پتروتک، کارشناسان حوزه فناوری شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب به تشریح نیازهای فناورانه این شرکت و فرصت‌های موجود در حوزه تولید بار اول پرداختند.

به گزارش خبر صنعتی به نقل از روابط عمومی شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب؛ در این نشست تأکید شد که با توجه به گستره عملیاتی مناطق نفت‌خیز جنوب، این شرکت بازار بزرگی برای فناوری‌های نوین به شمار می‌رود.

اقدامات متعددی در حوزه تولید بار اول در سال­های اخیر انجام شده و باتوجه به نیازسنجی های انجام شده، هدف‌گذاری شده که در دو یا سه سال آینده اعتباری به میزان ۱۰ همت برای بازار محصولات دانش‌بنیان فراهم شود. همچنین اشاره شد که در شرایط فعلی، قراردادهای تولید بار اول در حوزه افزایش، نگهداشت و پشتیبانی از تولید، نقش مهمی ایفا کرده و این اقدامات به انتقال روزانه حدود یک میلیون بشکه نفت کمک کرده است.

از سوی دیگر، ظرفیت‌های قانون جهش تولید دانش‌بنیان مورد تأکید قرار گرفت و عنوان شد که این قانون می‌تواند در تأمین اعتبارات مورد نیاز پروژه‌های فناورانه نقش مؤثری ایفا کند، اما در حال حاضر به اندازه کافی فعال نشده است.

کارشناسان بر چالش‌های موجود در مسیر اجرای پروژه‌های فناورانه نیز اشاره کردند، از جمله محدودیت اعتبارات، فرآیندهای طولانی اخذ مجوزها، و تلاطم‌های ارزی که بر قراردادهای تولید بار اول تأثیر می‌گذارند. در این راستا، پیشنهاد شد که با همکاری معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری و نهادهای بالادستی وزارت نفت، فرآیندهای تسهیل‌گری برای تسریع اجرای این پروژه‌ها انجام شود.

در ادامه نقش فناوری‌های پیشران مانند هوش مصنوعی و لزوم برنامه‌ریزی برای بهره‌گیری از آن‌ها نیز مورد توجه قرار گرفت. همچنین پیشنهاد شد که نرم‌افزارها و سخت‌افزارهای مورد نیاز صنعت نفت به صورت طبقه‌بندی‌شده در اختیار شرکت‌های علاقه‌مند قرار گیرند.

در بخش دیگری از این نشست، طبقه‌بندی و یکپارچگی فناوری‌ها، مدیریت دانش در عرصه فناوری، بهره‌گیری از شرکت‌های دانش‌بنیان داخلی، و توسعه فناوری‌های بومی به عنوان راهکارهای مقابله با چالش‌هایی نظیر فرسودگی تجهیزات و کاهش سرمایه‌گذاری مطرح شدند. همچنین بر اهمیت سرمایه‌گذاری در انرژی‌های تجدیدپذیر و توسعه زنجیره ارزش تأکید شد.

این نشست در راستای تبیین استراتژی‌های فناورانه شرکت ملی مناطق نفت‌خیز جنوب و استفاده حداکثری از ظرفیت‌های موجود در مسیر تحقق خودکفایی و توسعه فناوری‌های داخلی با حضور دبیر کارگروه تولید بار اول شرکت ملی مناطق نفتخیز جنوب و کارشناسان امور فنی و همکاران پژوهش و فناوری برگزار شد.

https://khabarsanati.ir/16949کپی شد!