رئیس سازمان غذا و دارو در افتتاح سه پروژه دارویی شستا: باید ظرفیت صادراتی دارو را تقویت کنیم

به گزارش خبرصنعتی به نقل از شستا رسانه؛ آئین افتتاح رسمی سه پروژه راهبردی هلدینگ دارویی تأمین (تیپیکو) با حضور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی و همچنین معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو در یکی از شرکت های دارویی وابسته به شستا برگزار شد.
مهدی پیرصالحی، معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو در این مراسم با اشاره به برخی چالشهای مدیریتی در شرکتهای دارویی بزرگ کشور اظهار داشت: یکی از مسائل مهم، بیثباتی مدیریتی است که در بلندمدت میتواند به کیفیت تولید آسیب وارد کند.
وی از تلاش صنعت داروسازی کشور در تأمین مستمر دارو قدردانی کرد و گفت: همه فعالان این حوزه تلاش کردند که در سختترین شرایط، مردم با کمبود جدی دارو مواجه نشوند.
معاون وزیر بهداشت و رئیس سازمان غذا و دارو با تأکید بر نظارت سختگیرانه این سازمان در حوزه استانداردهای تولید افزود: کیفیت خط قرمز ما است و هیچ چشمپوشی در این زمینه وجود ندارد، ارتقای این شاخص، نیازمند سرمایهگذاری مستمر و نگاه بلندمدت است.
پیرصالحی تاکید کرد: همانطور که در نامه وزیر بهداشت به هلدینگهای دارویی نیز تأکید شده، انتظار میرود بنگاههای بزرگ با اتکا به منابع خود در این مسیر فعالتر عمل کنند.
وی با اشاره به اهمیت صادرات در اقتصاد دارویی کشور افزود: اگر هدف ما جهانی شدن است، باید کیفیت را جدی بگیریم، اصلاحات در زیرساختها نباید مقطعی باشد، این مسیر باید ادامهدار باشد و شرکتها با نگاهی توسعهمحور، ظرفیت صادراتی خود را تقویت کنند.
رشد ۱۵۰ درصدی صادرات دارو در شستا
محمد نادری علیزاده، مدیرعامل هلدینگ تیپیکو هم در این مراسم با بیان اینکه بینالمللیسازی و نوآوری صنعت دارویی از اهداف مهم در سالجاری است، اظهار داشت: در سال گذشته صادرات محصولات دارویی تامین ۱۵۰ درصد افزایش داشته و در سال جاری هم با قدرت به رشد صادرات ادامه میدهیم.
وی افزود: در سه ماه آینده تلاش داریم با تولید محصولات بیوتکنولوژی و قلم انسولین، جشن بزرگی را برگزار کنیم.
مدیرعامل هلدینگ دارویی شستا تصریح کرد: معادل ۵۹ درصد از مواد اولیه توسط شرکت های زیرمجموعه تیپیکو تولید میشود؛ تیپیکو معادل ۲۰ درصد از داروهای کشور را تولید میکند ضمن اینکه سهم ۳۰ درصدی شبکه توزیع هم در اختیار این هلدینگ است.
در این مراسم به طور همزمان پروژههای توسعهای در شرکت پارس دارو (واقع در تهران – راه اندازی سایت سفالسپورین)، شرکت دارویی رهآورد تأمین (واقع در شهرستان ساوه – افزایش ظرفیت خط تولید روکش های قرص RF FILM ) و شرکت ژلاتین کپسول ایران (واقع در شهریار – تولید پوکه کپسول دارویی ژلاتینی) با دستور وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی افتتاح شد.
با افتتاح این پروژهها، ظرفیت تولید پوکههای ژلاتینی کپسول دارویی در کشور به ۷.۲ میلیارد عدد خواهد رسید و اجرای این طرح از خروج ۲.۵ میلیون دلار ارز جلوگیری خواهد کرد. همچنین، ظرفیت تولید داروهای سفالکسین و سفکسیم برای درمان عفونتهای باکتریایی، به ترتیب به ۶۰۰ هزار جعبه و ۴ میلیون جعبه افزایش مییابد.