نگاهی به عملکرد فجر انرژی خلیج فارس در سال ۱۴۰۲

شرکت فجر انرژی خلیج فارس با وجود تمامی محدودیت ها رکورد تولید مستمر خود را تا پایان سال 1402 ارتقا داد. در این گزارش به عملکرد این شرکت در حوزه های مختلف پرداخته شده است.

شرکت فجر انرژی خلیج فارس در سال ۱۴۰۲ بیش از ۵.۸ میلیون مگاوات ساعت برق، ۵.۹ میلیون تن بخار، ۳۸۱.۸ میلیون نرمال متر مکعب گاز ازت، ۲۵۲.۸ میلیون نرمال متر مکعب گاز اکسیژن، ۸.۷ هزار تن اکسیژن مایع، ۴۵.۱ میلیون متر مکعب آب اسمز معکوس (RO) و ۱۵ میلیون متر مکعب آب بدون املاح (DM) تولید و به مشتریان خود تحویل داده است.
این شرکت در راستای حفاظت از محیط زیست بیش از ۴.۸ میلیون مترمکعب پساب صنعتی را تصفیه نموده که بخش مهمی از آن نیز مورد استفاده در آبیاری فضای سبز قرار می گیرد. فجر انرژی در ماه های گرم سال ۱۴۰۲ و در راستای ایفای نقش مسئولیت اجتماعی خود بیش از ۱.۲ میلیون مگاوات برق به شبکه سراسری تزریق کرده تا مردم و صنایع استان از این نعمت استفاده کنند. همچنین این شرکت رکورد تولید مستمر سرویس های حیاتی را تا پایان سال ۱۴۰۲ ثبت و ارتقا داده و این موفقیت همچنان ادامه دارد.
فجر انرژی با بهره گیری از پروژه شیرین سازی مجدد آب دور ریز (اسمزمعکوس) توانست در سال ۱۴۰۲ بیش از ۱۰.۵ میلیون متر مکعب در مصرف آب خام صرفه جویی کند؛ از ابتدای راه اندازی این طرح ابتکاری (سال ۱۳۹۵) مجموعا” شرکت فجر بیش از ۷۰ میلیون متر مکعب در مصرف آب صرفه جویی کرده است.
کارکنان این شرکت سال گذشته ۲۴ فقره تعمیرات اساسی در واحد های نیروگاه، تفکیک هوا، تصفیه آب و تصفیه پساب به منظور حفظ پایداری تولید انجام دادند. تعمیرات اساسی واحد های تفکیک هوا همچنین با مهندسی معکوس برخی تجهیزات و صرفه جویی ۵ میلیاردی با استفاده از هوشمندسازی سیستم کنترلی کمپرسور ها همراه بوده است.
روش اندازه گیری سیلیس محلول فجر انرژی در هشتمین جشنواره ملی نوآوری برتر ایرانی، به عنوان نوآوری برتر در سال ۱۴۰۲ شناخته و تندیس زرین این جشنواره را کسب کرد. پیش از این نیز آزمایشگاه های فجر انرژی علاوه بر کسب صلاحیت های لازم، روش جدید اندازه گیری سیلیس محلول در آب را در سازمان ملی استاندارد ثبت کردند.
همچنین این شرکت در سال ۱۴۰۲ چند اقدام مهم در حوزه مسئولیت اجتماعی انجام داده است. انتشار ششمین گزارش پایداری دو سالانه ( ۱۴۰۰ و ۱۴۰۱ ) به منظور ارزیابی اثرات فعالیت ها و شفافیت آنها برای ذی نفعان صورت گرفته است. کاشت ۳۰ هزار اصله حرا در خوریات شهرستان بندرماهشهر در راستای صیانت از محیط زیست و این زیست گاه بومی نیز دیگر اقدام فجر انرژی در این زمینه بوده است.
در سال ۱۴۰۲ با راه اندازی اسکرابر فیلترهای ایستگاه گاز شرکت فجر گامی موثر در افزایش ضریب پایداری تولید شرکت های منطقه ویژه پتروشیمی برداشته است. همچنین این شرکت با یکپارچه سازی مجموعه برج های خنک کننده خود به یکدیگر طی ۳ شبانه روز و رکوردی جدید در عملیات ترمیم و آب بندی حوضچه ها ثبت کرد.
فجر انرژی با حضور در رویداد های متعدد داخلی اعم از همایش پتروفن و پتروکم با شرکت های سازنده داخلی دانش بنیان به گفتوگو و همکاری پرداخته است. این شرکت در نمایشگاه پتروکم ۱۳ تفاهم نامه و قرارداد با شرکت های داخلی با ارزشی بالغ بر ۱۰ هزار میلیارد ریال منعقد کرده است.
همچنین کارشناسان بخش های فنی و عملیاتی شرکت فجر با همکاری شرکت سازنده داخلی، ظرفیت توربین های نیروگاه این شرکت را با اجرای طرح‌های موسوم به +IGV و EMS و MAPTUNE به مقدار ۲۰ مگاوات افزایش دادند. کارکنان این شرکت با ارائه پیشنهادی در زمینه استفاده مجدد از ممبران های واحد آب موجب صرفه جویی ۳۹۰ میلیاردی در این زمینه شدند.
این شرکت با حضور در در رویداد دانشگاهی چالش محور we can پیش از ۱۶ پیشنهاد از شرکت های داخلی در زمینه دو چالش بازیافت کربن دی اکسید خروجی از واحدهای نیروگاه های خود و تبدیل آن به محصولات دارای ارزش افزوده و بهبود عملکرد یا باز طراحی سیستم تصفیه پساب ناشی از فرآیندهای پلیمرهای مهندسی و صنعتی با املاح بالا (High TDS) جهت دستیابی به استاندارد های زیست محیطی دریافت کرد.
همچنین فجر انرژی ممیزی مراقبتی سیستم های مدیریت یکپارچه گواهینامه های استاندارد مدیریت کیفیت، استاندارد مدیریت محیط زیست، استاندارد مدیریت ایمنی، بهداشت حرفه ای، استاندارد مدیریت HSE یکپارچه، مدیریت انرژی، مدیریت امنیت اطلاعات را در سال ۱۴۰۲ انجام داد.

https://khabarsanati.ir/8034کپی شد!